Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Afecerilor Externe, vizită în SUA

ro

20 Jul, 2016 11:34 1606 Marime text
Lazăr Comănescu, ministrul Afacerilor Externe, prezent în Statele Unite.

Ministrul  afacerilor externe, Lazăr Comănescu, va participa la Reuniunea Ministerială a Coaliției Globale anti-Daesh, care se va desfășura mâine la Washington DC, informează reprezentanții MAE.

Iată comunicatul oficial:

Reuniunea miniștrilor de externe și ai apărării din statele membre ale Coaliției Globale anti-Daesh va fi co-prezidată de secretarul de stat John Kerry și secretarul apărării Ashton Carter. Acţiunea are ca obiectiv principal reiterarea provocărilor întâmpinate de poporul irakian în confruntarea cu Daesh, cu accent pe necesităţile privind asistenţa umanitară şi măsurile de stabilizare post-conflict în zonele eliberate de sub ocupaţia Daesh.

Agenda reuniunii va cuprinde, de asemenea, subiecte precum evaluarea posibilităților de a trimite ajutoare umanitare în zonele eliberate, verificarea concordanței dintre necesar și existent în materie de asistență și planificare a procesului de stabilizare și identificarea modalităților optime de cooperare cu statele afectate de acțiunile Daesh.

Reuniunea plenară va fi urmată de un dejun de lucru, prezidat de secretarul de stat John Kerry, la care se vor aborda subiecte privind situația din Siria, intersecția activității Coaliției anti-Daesh cu eforturile internaționale de a pune capăt conflictului sirian și combaterea Daesh în Libia.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii