Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, întrevedere cu omologul iranian Mohammad Javad Zarif

ro

13 Feb, 2016 14:13 1790 Marime text
 
Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a avut astăzi o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Islamice Iran, Mohammad Javad Zarif, în marja participării la Conferința de Securitate de la Munchen, potrivit unui comunicat transmis astăzi de MAE.  
 
Lazăr Comănescu a felicitat Iranul pentru eforturile depuse în îndeplinirea măsurilor prevăzute în Planul Comun și Cuprinzător de Acțiune (JCPOA), încheiat în iulie 2015 între statele E3+3 (China, Franța, Germania, Federația Rusă, Marea Britanie și SUA) și Iran. Aceste eforturi au fost încununate de declanșarea procesului de ridicare a sancțiunilor economice și financiare multilaterale și naționale care au fost aplicate Iranului la nivel internațional în conexiune cu programul său nuclear. Șeful diplomației române a apreciat că acesta este un moment favorabil pentru un nou nivel de cooperare între Iran și comunitatea internațională, precum și pentru dinamizarea dialogului bilateral româno-iranian, îndeosebi în plan economic.
 
De asemenea, șeful diplomației iraniene a exprimat aprecierea pentru relațiile tradiționale de cooperare cu România, evidențiind interesul țării sale pentru o amplificare a cooperării pe palier politico-diplomatic, precum și în plan sectorial. În acest sens, sunt prevăzute noi contacte la nivel bilateral: o vizită a ministrului român de externe la Teheran în viitorul apropiat, precum și o nouă rundă de consultări politico-diplomatice în cursul anului 2016.
 
În cursul întrevederii au fost trecute în revistă evoluțiile din Orientul Mijlociu. În acest cadru, de ambele părți s-a subliniat nevoia intensificării eforturilor comunității internaționale pentru combaterea radicalismului și extremismului, conform aceleiași surse. 


Sursa foto: mae.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii