Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Achim Irimescu vrea să suspende Legea vânătorii

ro

15 Dec, 2015 20:07 1331 Marime text
Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat, astăzi, că ia în calcul adoptarea unei ordonanţe de urgenţă care să suspende aplicarea legii vânătorii până la modificarea ei.  
 
„După prima analiză pe care au făcut-o juriştii noştri a rezultat că, într-adevăr, este dificil de modificat legea prin Ordonanţă de Urgenţă. Dar se poate lua la limită, rămâne să stabilim, rapid, zilele următoare, printr-o ordonanţă de urgenţă în vederea suspendării aplicării legii respective până la modificarea ei", a declarat ministrul Achim Irimescu la România TV.
 
Președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, Nini Săpunaru, a declarat şi acesta, după întâlnirea cu reprezentanții oierilor, că Legea care reglementează vânătoarea ar putea fi modificată. „Concluziile sunt că se vor modifica prin OUG articolele privind interzicerea pășunatului și cel legat de numărul de câini la stână. Celelalte puncte care sunt revendicări care nu cuprind numai Legea vânătorii se vor discuta foarte rapid într-o perioadă viitoare. (...) Sunt două chestiuni care i-au deranjat foarte tare. Acestea două le va rezolva Guvernul repede urmând ca după aceea să facem un grup de lucru tot cu aceeași semnatari: Ministerul Mediului, Ministerul Agriculturii și parlamentari. Și vom modifica legea", a afirmat Nini Săpunaru.
 
Câteva mii de ciobani s-au adunat, astăzi, în Parcul Izvor pentru a protesta împotriva legii care reduce numărul de câini pe care crescătorii de animale îl pot folosi pentru protejarea stânii și interzice înființarea, întreținerea sau recoltarea culturilor agricole fără asigurarea protecției faunei de interes cinegetic.
 
Sursa foto: romaniatv.net 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii