Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Miniştrii tehnocrați, clip pe Youtube în care prezintă măsurile luate pentru debirocratizare (video)

ro

18 Sep, 2016 13:57 2518 Marime text
Mai mulţi miniştri din cabinetul premierului Dacian Cioloş apar într-un clip video pe Youtube în care prezintă măsurile luate pentru debirocratizarea instituţiilor pe care le conduc. Printre miniştrii care au luat măsuri în acest sens se află ministrul de Interne Dragoş Tudorache, ministrul Finanţelor Publice Anca Dragu, Ministrul Muncii Dragoş Pâslaru, ministrul delegat pentru Diaspora Maria Ligor, ministrul delegat pentru consultare publică Violeta Alexandru şi ministrul Agriculturii Achim Irimescu.
 
Ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, este primul care apare în filmuleţul postat pe canalul Youtube al Guvernului ,el precizând că o mare parte din măsurile de simplificare au fost adoptate de Guvern încă din luna iulie, prin Ordonanţă de Urgenţă.
 
"În primul rând, s-au eliminat taxele extrajudicare de timbru pentru cartea de identitate şi cazierul judiciar. Cazierul nu mai e solicitat de la cetăţean, ci de la instituţiile care au nevoie de el, de la Poliţia Română. S-a eliminat obligativitatea copiilor legalizate", spune ministrul de Interne.
 
Tudorache mai afirmă că s-a urmărit facilitarea transmiterii prin email a dovezilor plăţilor amenzilor de circulaţie, care îi afecta pe mulţi cetăţeni.
 
"S-a facilitat efectuarea plăţilor online, pentru a degreva o mare parte din sarcina administrativă, de la ghişeu. Rezultatele nu au fost cele dorite, în primul rând pentru că nu cred că nu am popularizat destul în rândul populaţiei metodele alternative de plată, dar şi organizatoric, pentru că o bună parte din servicii, în special în Bucureşti, nu au fost adaptate volumului mare de cereri de pe perioada verii. Până la sfârşitul anului, vom veni cu o nouă organizare a fluxurilor în aceste servicii, pentru ca aceste măsuri să fie simţite în mod real de cetăţean", a declarat Tudorache.

Citește materialul integral pe RTV.net

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii