Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerului Afacerilor Interne atenționează conducătorii auto cu privire la condițiile de trafic

ro

28 Oct, 2017 15:34 1446 Marime text


Conform Administrației Naționale de Meteorologie începând de duminică, 29 octombrie a.c., ora 10.00 până luni, 30 octombrie, ora 23.00 se va înregistra vânt puternic și ninsori viscolite pentru toate zonele montane.

Totodată, ANM a emis o avertizare cod galben de vânt intens, disconfort termic, precipitații mixte în nord, nord-vest și centru pentru același intervalul de timp.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne - pompieri, poliție și jandarmerie din zonele vizate de avertizări sunt pregătite să intervină în orice moment în sprijinul comunităților.

”Conducerea MAI a solicitat în această dimineață prefecților din județele vizate de atenționările meteo de vreme severă să activeze comitetele pentru situații de urgență, asigurând permanența la comanda județului.”


Ministerul Afacerilor Interne recomandă conducătorilor auto ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze asupra condițiilor meteo și rutiere din zona traseului pe care vor să-l parcurgă și să respecte semnalizarea rutieră din zona respectivă sau a polițiștilor prezenți la fața locului.

”Pentru a fi la curent cu cele mai noi informații despre alertele meteo, cele privind traficul rutier sau riscurile de inundații, recomandăm persoanelor să descarce aplicația DSU.”


Din cauza condițiilor meteo, DN7C- Transfăgărășan se închide de astăzi, 28 octombrie, începând cu ora 15.00. La această oră, se acționează cu un utilaj de deszăpezire pentru deblocarea a 12 mașini aflate în zona Bâlea Lac pe DN7C pentru a le conduce pe DN 1. Persoanele din mașini sunt în afara oricărui pericol.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne este activat Centrul Național de Conducere Integrată care monitorizează orice situație de urgență pentru ca intervențiile din teren să se desfășoare în condiții optime.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii