Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Transporturilor vinde 5 procente din acţiunile unor companii. Printre acestea, CN APMC şi Aeroportul Mihail Kogălniceanu

ro

17 Feb, 2015 13:25 1577 Marime text
Ministerul Transporturilor vrea să vândă participaţiile minoritare, reprezentând 5% din acţiuni, deţinute la şapte companii din subordine, printre care Aeroporturi Bucureşti şi Administraţia Porturilor Maritime Constanţa. Ministerul vrea să obţină astfel venituri de 14,6 milioane lei, informează Mediafax.
 
"În conformitate cu prevederile Programului de privatizare al MT pe anul 2015, se estimează că veniturile din privatizare vor înregistra un nivel de 14.600.000 lei, rezultat din vânzarea unor participaţii minoritare deţinute de statul român prin Ministerul Transporturilor, pe parcursul anului 2015 (5% din capitalul social al celor 7 societăţi comerciale aflate sub incidenţa Legii 247/2005, cu modificările şi completările ulterioare)", se arată în nota de fundamentare a unui proiect de hotărâre de Guvern pentru aprobarea bugetului propriu de venituri şi cheltuieli al Ministerului Transporturilor privind activitatea de privatizare pe anul 2015.

Suplimentar, instituţia estimează că va obţine suma de 50.000 lei din vânzarea dosarelor de prezentare şi a caietelor de sarcini, mai notează sursa citată.

În conformitate cu prevederile Legii 247/2005 privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, unele măsuri adiacente şi a actelor normative subsecvente, Ministerul Transporturilor avea obligaţia să finalizeze până la 31 decembrie 2014 admiterea la tranzacţionare la BVB a acţiunilor Aeroporturi Bucureşti, Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu - Constanţa, Aeroportul Internaţional Timişoara - Traian Vuia, Administraţia Canalelor Navigabile Constanţa, Administraţia Porturilor Dunării Maritime Galaţi, Administraţia Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu şi Administraţia Porturilor Maritime Constanţa.

La finele anului trecut, instituţia a solicitat, printr-un proiect de lege, prorogarea termenului de finalizare a procedurilor de listare până la 30 iunie 2016.

În contextul în care Ministerul Transporturilor şi-a propus să continue sau să reia în acest an procedurile de privatizare pentru unele companii, care nu vor fi însă finalizate în 2015, instituţia a inclus în proiectul de buget mai multe categorii de cheltuieli.

Astfel, documentul prevede suma de 8 milioane lei pentru cheltuieli legate de plata onorariilor către consultanţi, agenţi de privatizare sau firme de avocatură şi pentru pregătirea şi realizarea privatizării, respectiv de 2 milioane lei pentru rapoarte de evaluare, expertize, cauţiuni, evaluări în litigii, onorarii executori judecătoreşti sau documentaţii în vederea obţinerii avizului de mediu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Marian 17 Feb, 2015 13:44 Deci...ramanem si fara Ministerul Transporturilor. Nu se opresc astia din vanzare deloc!