Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:37 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Tineretului şi Sportului a primit o sută de microbuze pentru transportul sportivilor

ro

12 May, 2015 17:10 1192 Marime text
 
Ministerul Tineretului şi Sportului a primit astăzi de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, o sută de microbuze, care vor fi folosite pentru transportul sportivilor, așa că acestea au fost distribuite federaţiilor şi cluburilor.

„Fiecare club din România va primi câte un microbuz de 16 locuri plus unu. Asta înseamnă 49 de cluburi, toate cele 9 complexe naţionale vor primi şi ele câte un microbuz, plus primele 20 de federaţii, în funcţie de finanţarea care a fost făcută, urmând ca în continuare să dăm şi la celelalte federaţii. Este pentru prima dată în istorie când cluburile şi federaţiile primesc de la Ministerul Tineretului şi Sportului, prin Guvernul României, aceste microbuze. Dacă dorim performanţă din partea sportivilor, şi noi trebuie să oferim condiţii cât de cât decente pentru ne putea măsura forţele cu marile puteri ale lumii", a spus ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, citată de B1 TV.

Suma totală a celor o sută de microbuze se ridică la 3,62 milioane de euro, iar alte 94 vor fi distribuite clburilor sportive şcolare prin intermediul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, potrivit ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea.

„O sută de microbuze sunt distribuite prin Ministerul Tineretului şi Sportului şi 94, tot pentru sportivi, prin Ministerul Educaţiei Naţionale. Sunt patru tipuri de microbuze pe care le primeşte Ministerul Tineretului şi Sportului, sunt 30 de microbuze de 8+1 locuri, 53 de microbuze de 16+1, 14 microbuze de 28+2 şi 3 autocare de 58+2 locuri. Ministerul Tineretului şi Sportului hotărăşte cum vor fi repartizate. Pentru aceste microbuze, valoarea totală este de 3.625.145 de euro, inclusiv TVA. Preţul variază de la 19.500 de euro, cel de opt locuri, la 234.700 de euro pentru cel de 58 plus două locuri", a declarat Dragnea.

Prin programul MDRAP vor fi distribuite în total un număr de 2.275 de microbuze. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii