Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Sanatatii va sustine operatia de transplant a lui Cristi Minculescu

ro

24 Feb, 2009 17:12 939 Marime text

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, îl va susţine pe solistul trupei rock Iris, Cristi Minculescu, pentru a se opera în Germania.
Potrivit oficialului MS, citat de Agerpres, costurile operaţiei de transplant de ficat vor fi decontate din fondul asigurărilor de sănătate. „Am discutat în această dimineaţă (marţi - n.r.) cu soţia domnului Minculescu şi i-am spus că, împreună cu reprezentanţii CNAS, am găsit soluţiile legale ca transplantul de ficat, care se va efectua în clinica din Germania, să fie decontat din Fondul Naţional de Asigurări de Sănătate", a declarat Ion Bazac.

Ministrul Sănătăţii a luat decizia ca, în acest an, bugetul ministerului pentru programul de tratamente în străinătate să fie triplat. 'Sunt pacienţi, cazuri grave, care nu se pot trata în ţara noastră, dar care se pot recupera şi este normal să se acorde importanţa cuvenită acestui program al MS', a spus Bazac, citat de Agerpres.

Acesta speră ca, în viitor, multe din aceste intervenţii în străinătate să poată fi tratate şi la noi în ţară, deoarece există un corp medical bine instruit.
Cristi Minculescu şi-a făcut o serie de teste şi analize la o clinică privată din Germania, boala de care suferă fiind polichistică hepatică renală, a precizat medicul său de la Spitalul Judeţean din Timişoara, Dorel Săndesc, care a infirmat zvonul potrivit căruia cunoscutul interpret ar suferi de ciroză hepatică.

Dorel Săndesc a spus că particularitatea bolii lui Cristi Minculescu este dată de faptul că i-a fost afectat în primul rând ficatul şi că, în ultimul timp, s-a constatat o evoluţie a bolii.Totodată, medicul a precizat că soluţia, aproape unică, este transplantul, însă el nu reprezintă o urgenţă. Cristi Minculescu a fost deja înscris pe o listă de aşteptare a persoanelor care au nevoie de transplant. În prezent, se fac investigaţiile necesare pentru a vedea dacă este posibil un transplant de la soţia solistului. Cristi Minculescu a revenit de la Clinica din Germania la mijlocul acestei luni după ce a efectuat mai multe investigaţii. Starea sa este bună.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii