Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:47 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Sănătății va cumpăra 120.000 de doze de vaccin în regim de urgență

ro

21 Aug, 2016 16:58 1543 Marime text
Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au anunţat încetarea contractului cu Polisano şi iniţierea procedurilor pentru a cumpăra, în regim de urgenţă, 120.000 de doze de vaccin hexavalent, pentru imunizarea bebeluşilor, scrie romaniatv.ro

Ministerul Sănătăţii a notificat, în cursul acestei săptămâni, compania Polisano că va rezilia contractul pentru vaccinul hexavalent cu care sunt imunizaţi bebeluşii.

,,Contractul cu Polisano se încheie în 15 zile de la data primirii notificării. Acum se pregăteşte achiziţia pe procedură de urgenţă. Noile doze ar putea fi achiziţionate imediat după rezilierea contractului.În momentul acesta e o întârziere mică la grafic, dar nu sunt probleme până când vom lua prin procedură de urgenţă următoarele 120.000 de doze, ” a declarat Laurenţiu Colintineanu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.


Vaccinul hexavalent se administrează nou-născuţilor şi combină, într-o singură doză, cele trei vaccinuri care se fac bebeluşilor la vârsta de două luni, patru luni, şase luni şi un an. Vaccinul este administrat împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B şi poliomielitei şi face parte din schema obligatorie de imunizare a copiilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii