Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Sănătății și Ministerul Turismului vor include serviciile medicale din România în pachete turistice

ro

03 Nov, 2017 22:47 2064 Marime text
Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Turismului vor include serviciile medicale din România în pachete turistice, astfel că pacientul care doreşte să se trateze în România va beneficia, pe lângă tratamentul medical de care are nevoie, de transport, cazare, masă şi de vizitarea unor obiective turistice, a anunţat vineri ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, la prima Conferinţă Naţională de Turism Medical din România, informează Agerpres.ro. 
 

"Am avut discuţii cu domnul ministru al Turismului să prezentăm serviciile pe care le putem oferi şi pachete turistice care să includă servicii medicale. Este un proiect ambiţios pe care doresc să îl dezvolt cu domnul ministru al Turismului. Este foarte importantă această conferinţă, pentru că putem cunoaşte pachetele din străinătate, dar putem prezenta şi ce poate oferi România. Aceste pachete ar trebui să conţină pentru un pacient care vine, pe lângă serviciile medicale solicitate, şi de transport, cazare şi masă şi să viziteze anumite obiective turistice. (...) Pacienţii europeni trebuie să fie egali şi să aibă acces la acelaşi tip de servicii medicale, indiferent de ţara în care locuiesc", a afirmat Bodog.

 
El a precizat că tratamentele medicale cele mai căutate în România de pacienţii străini sunt cele stomatologice, balneare, precum şi cele oferite de chirurgia plastică şi estetică.
 

"În România sunt mulţi pacienţi care beneficiază de serviciile medicale româneşti. De exemplu, în judeţul din care vin (n.r. - Bihor), sunt mulţi pacienţi care vin pentru tratamente stomatologice, pentru chirurgie plastică, estetică, pentru tratamente balneare. (...) Medicii români sunt foarte buni specialişti, noi avem spitale care pot oferi condiţii foarte bune pentru tratament, cabinete private care oferă servicii competitive la preţuri accesibile pentru orice pacient. (...) Dar, în acelaşi timp, avem foarte mulţi pacienţi români care îşi caută sănătatea la centrele din străinătate. Suntem aici pentru a face schimb de experienţă, pentru a ne prezenta bazele de tratament pe care le putem pune la dispoziţie pentru pacienţii români şi străini. (...) Această conferinţă va fi o bază de pornire pentru o viitoare colaborare între autorităţile statelor membre ale UE şi nu numai", a adăugat Bodog.

Sursa: Agerpres.ro. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii