Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:01 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Muncii va mentine nivelul alocatiilor pentru copii

ro

17 May, 2010 18:19 1119 Marime text

Mămicile care au protestat, astăzi, împreună cu bebeluşii lor, în faţa Ministerul Muncii, faţă de eventuala reducere a cuantumului prestaţiilor sociale pentru părinţi, au primit asigurări din partea reprezentanţilor ministerului că alocaţiile de stat pentru copii nu vor fi modificate.

„Ni s-a spus că nu se vor atinge de plafonul minim de 600 lei la indemnizaţia de creştere a copilului şi că sunt discuţii pe această temă. De asemenea, au spus că nu se vor atinge de alocaţiile de stat pentru copii până în doi ani şi peste doi ani, respectiv, cele de 200 lei şi 42 de lei', a declarat Raluca Ghinea, coorganizator al acţiunii de protest.

Alocaţia de stat pentru copilul cu handicap este de 200 lei până la vârsta de trei ani şi de 84 lei - până la 18 ani.

Ghinea a adăugat că, la discuţia avută cu secretarul de stat Nicolae Ivăşchescu, mămicile au cerut 'să nu fie diminuată indemnizaţia pentru creşterea copilului şi nici alocaţia pentru nou-născut, cele pentru copii până în doi ani şi peste doi ani, şi să nu fie eliminat trusoul pentru nou-născut'. Principala revendicare s-a referit la menţinerea indemnizaţiei pentru creşterea copilului la nivelul actual, de 85 la sută din media veniturilor realizate în ultimele 12 luni. Potrivit Ralucăi Ghinea, reprezentanţii ministerului au arătat că sunt în lucru diverse variante, cu diverse procente, în vederea diminuării cuantumului prestaţiilor sociale. "Le-am spus că noi nu suntem de acord cu acest lucru şi am insistat ca în variantele de lucru să se introducă şi varianta noastră, cea de a se renunţa complet la toate aceste reduceri", a adăugat Raluca Ghinea.

Sursa: agerpres.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii