Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Justitiei a publicat proiectul de Lege pentru modificarea Codului de procedura penala

ro

31 Jan, 2014 20:26 2603 Marime text
 documente
Modificarile la codul de procedura penala

Ministerul Justitiei a publicat vineri seara proiectul de Lege pentru modificarea Codului de procedura penala, care nu contine nicio referire la interceptarile telefonice, in conditiile in care seful DNA, Laura Codruta Kovesi, solicitase clarificari in acest sens.
Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, afirmase vineri ca modificarile preiau in mare parte propunerile venite de la CSM.

"Ceea ce vom transmite noi Guvernului in mare parte sunt propunerile venite de la CSM. Am mai primit de la Ministerul Public propuneri de dimineata si din minister mai erau doua-trei chestiuni care trebuiau corelate, deci o sa vedeti intregul text astazi pe site-ul ministerului. (...) Decizia va fi luata de guvern daca solutia va fi ordonanta de urgenta, daca va fi proiect de lege. Pot fi ambele solutii", a afirmat ministrul, citat de agentia Agerpres, dupa intalnirea avuta vineri la MJ cu premierul Victor Ponta.
El a adaugat ca o sa propuna pentru miercuri Guvernului un pachet de acte normative, care au fost deja avizate de CSM - referitoare la Codul de procedura civila, care vor degreva instantele de judecata, si referitoare la desfiintarea unor instante, care de asemenea vor asigura resurse umane.
"Exista si o hotarare de guvern despre suplimentarea numarului de posturi pentru grefieri la instanta si parchete. (...) Unele vor fi legi, cum spuneam, altele probabil ordonante, in functie de urgenta unor reglementari", a mai spus ministrul Justitiei.
Referitor la articolului 140 din Codul de procedura penala, indicat de presedintele Traian Basescu, Cazanciuc a sustinut ca acesta nu este vizat de propunerile formulate joi de CSM si ca nici MJ nu va face propuneri in acest sens, in sedinta de guvern.
"Nu referitor la acel articol, pentru ca, din punctul nostru de vedere, nu este nevoie", a afimat ministrul Justitiei.
In legatura cu declaratiile fostului presedinte al CSM Oana Schmidt Haineala legate de interceptari, Robert Cazanciuc a aratat ca din punctul de vedere al unor specialisti este nevoie de o anumita clarificare.
"Nu este imposibil, cum spunea si premierul. Din punctul de vedere al unor specialisti, cum e si doamna Haineala, e nevoie de o anumita clarificare. Cei care au lucrat la coduri - si ati vazut din aceste declaratii - spun ca nu este nevoie, ca asa cum a fost redactat ansamblul actului normativ, lucrurile sunt destul de clare si pot fi facute si interceptari", a declarat Cazanciuc.
sursa: hotnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii