Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:38 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Se extinde sistemul de cadastru

ro

13 Sep, 2017 12:55 1992 Marime text
Autoritatea de Management a Programului Operațional Regional (AM POR) a lansat, în data de 12.09.2017, a lansat apelul de proiecte pentru extinderea sistemului de cadastru.
 
Această prioritate de investiții va fi implementată de Autoritatea Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin intermediul unui proiect major, destinat să completeze obiectivul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară. ANCPI va colabora, în acest sens, cu unitățile subordonate, în conformitate cu legislația în vigoare.
 
Alocarea fondului este de 312,89 milioane euro, din care 265,96 milioane euro provin din Fondul European de Dezvoltare Regională, iar 46,93 milioane reprezintă cofinanțare de la bugetul de stat.
 
Proiectul va avea mai multe componente, printre care cea de integrare a datelor existente, extinderea înregistrării sistematice în zonele rurale, îmbunătățirea serviciilor de înregistrare a proprietăților. Beneficiarii subsidiari sunt autoritățile publice locale și  cetățenii din mediul rural. Având proprietatea înregistrată, populația din zonele intervenției va putea beneficia de îmbunătățirea condițiilor economice și sociale, în condițiile securizării statutului proprietății. Totodată, procesul duce la clarificarea situației terenurilor, cu impact pozitiv asupra bugetelor locale.
 
În plus, vor fi create condiții optime pentru realizarea programelor și proiectelor de dezvoltare regională și națională, a investițiilor în infrastructură și în alte domenii: agricultură, mediu, turism, agroturism. În acest fel, sunt îndeplinite pre-condiții necesare pentru accesarea fondurilor alocate României prin alte programe europene sau guvernamentale.
 
Depunerea cererilor de finanțare se face utilizând sistemul electronic - aplicația MYSMIS.

Depunerea proiectelor se va face începând cu data  de 16.10.2017, ora 12.00.

Cererile de finanțare vor putea fi transmise până la data de 15.01.2018, ora 12.00.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii