Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:42 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Afacerilor Externe face comunicări importante privind răspândirea virusului Ebola

ro

10 Aug, 2014 17:32 2287 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe prin intermediul misiunilor diplomatice în Africa de Vest monitorizează în permanență evoluția impactului virusului Ebola, se arată într-un comunicat de presă.

De asemenea, ambasadele României din Africa de Vest participă constant alături de partenerii din Uniunea Europeană la numeroase întâlniri de lucru pe această temă, existând o cooperare permanentă inclusiv pe acest subiect. De asemenea, MAE este în contact permanent cu autoritățile locale din această zonă.

”În acest context, informăm că Guineea a închis temporar graniţele cu Liberia şi Sierra Leone. Autorităţile  declară că măsura a fost luată preventiv, pentru a împiedica propagarea epidemiei dinspre cele două state vecine.
Ministerul Sănătății din Nigeria a pus în aplicare un plan de măsuri, procedând la verificarea persoanelor care intră în țară prin toate punctele de frontieră (porturi, aeroporturi și graniță terestră). Personalul medical din această țară verifică prin mijloace speciale starea de sănătate a persoanelor care sosesc în Nigeria. Misiunile diplomatice ale României în Africa de Vest au extins demersurile de verificare a existenței unor cazuri a virusului Ebola la cetățenii români aflați nu numai în zonele afectate, ci și la nivelul statelor învecinate, depunând eforturi substanțiale de intrare în posesie a unor informații concrete și verificate inclusiv prin intermediul consulilor onorifici ai României în Africa. Precizăm că ambasadele României din Africa de Vest mențin legătura cu cetățenii români aflați în zonă care au dorit să își anunțe prezența în zonă, precum și cu cei înregistrați voluntar la misiunile diplomatice ale României. Menționăm că până în prezent, ambasadele României din Africa de Vest nu au primit solicitări de asistență pentru repatriere din partea unor cetățeni români și nici nu au fost informate cu privire la existența unor cetățeni români afectați de virusul Ebola în statele din Africa de Vest.
Subliniem încă o dată că înregistrarea cetățenilor români este reglementată prin dispoziţiile art. 5 lit. d) din Legea 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, care stipulează că în cazul stabilirii reşedinţei sau a domiciliului în străinătate, cetăţenii români au obligaţia de a informa cea mai apropiată misiune diplomatică sau oficiu consular al României.
Ambasadele României în Africa de Vest sunt pregătite să acorde asistență consulară cetățenilor români aflați în această zonă.
În egală măsură, la nivelul Ministerului Afacerilor Externe  s-au luat măsuri pentru tratarea cu maximă atenție a fiecărei cereri de viză provenite din partea cetățenilor străini care solicită viza română la misiunile diplomatice române din Africa de Vest", se menționează într-un comunicat de presă.

sursă foto: www.examiner.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii