Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:32 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minerii protestează înainte de sărbători

ro

19 Dec, 2015 16:29 1654 Marime text
 
Manifestări înainte de sărbători! Astăzi circa o sută de mineri s-au blocat în Salina Ocna Dej din judeţul Cluj. Alături de ei sunt încă aproape 60 de oameni ce protestează la suprafața salinei, mai exact în curtea unităţii.
 
Toți aceștia au organizat protestul pentru că își doresc reducerea fondului de salarii al societăţii. Asta pentru că, spun ei, producţia a crescut comparativ cu anul trecut.
 
Prefectul de Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a spus că o parte dintre mineri, cei din primul schimb de ieri, sunt deja de peste 30 de ore în subteran, notează libertatea.ro.
 
„Eu sunt la Dej în continuare. Ne-am întâlnit în mină cu cei 98 de mineri care sunt în subteran şi ne-au spus că nu renunţă la revendicările lor. Revendicările sunt, în primul rând, de natură salarială. Dejul a cerut un plafon salarial la fel ca şi în 2014 şi, din păcate, s-a aprobat cu 250.000 de lei mai puţin, în condiţiile în care producţia lor a crescut cu aproape 10 la sută. Am putea spune că au muncit mai mult, dar plafonul lor de salarii s-a redus. Din realizările de la Dej se plătesc şi alte sucursale din ţară, sunt şase de toate, Dejul fiind cea mai profitabilă sucursală, cu producţia cea mai mare. Dejul asigură 35 la sută din producţie”, a declarat Gheorghe Ioan Vuşcan, conform libertatea.ro.  
 


Sursa foto: romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii