Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:39 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mineral Expo 2015 în Mamaia

ro

02 Aug, 2015 09:07 1845 Marime text
 
La Pavilionul Expoziţional din Mamaia se va deschide Mineral Expo 2015, între 13 şi 16 august. Este a cincea ediţie a evenimentului dedicat domeniului cristalelor, pietrelor preţioase şi semipreţioase.
 
Vor fi prezenţi peste 40 de expozanţi: artişti bijutieri, cristaloterapeuţi, gemologi care îşi vor expune cele mai noi creaţii, relatează radioconstanta.ro.
 
La această ediţie, colecţia vedetă va fi “Tourmaline five” - o colectie privată, constituită din cinci eşantioane de turmalină la care se poate observa fenomenul de pleocroism, adică schimbarea culorii în funcţie de direcţia de observare. Cel mai frecvent fenomen de acest geneste trecerea de la albastru la negru.
 
Din “Tourmaline five” fac parte : Turmalina verde, Turmalina roz, Turmalina albastră , Turmalina neagră şi Turmalina multicoloră. Majoritatea pieselor sunt aduse dintr-o mină din Brazilia şi se consideră că au efecte benefice asupra organismului.
 
Pe toată durata expoziţiei, vizitatorii vor putea admira şi achiziţiona bijuterii din întreaga gamă a pietrelor semipreţioase: safire, rubine, smaralde, cuarţuri, obiecte de decor din Jad de Pakistan sau din flori de mină.
 
Expoziţia de minerale şi pietre va fi deschisă între orele 10,00 şi 21,00.

Sursa foto: arhivă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii