Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militarii români au intervenit în sprijinul echipelor ENEL pentru restabilirea conexiunilor la sistemul de alimentare

ro

09 Jan, 2017 16:23 1331 Marime text
Militarii români au intervenit în sprijinul echipelor ENEL pentru restabilirea conexiunilor la sistemul de alimentare cu energie electrică,după ce mai multe localități din județul Constanța au rămas fără curent electric în urma căderilor masive de zăpadă, anunță Ministerul Apărării Naționale (MApN).
Potrivit unui comunicat de presă emis, luni, de MApN, militarii români au intervenit în sprijinul echipelor ENEL în două operațiuni de restabilire a conexiunilor la sistemul de alimentare cu energie electrică a localităților rămase fără curent electric în județul Constanța. Acțiunile desfășurate în zona localității Viroaga și pe ruta de comunicații Fetești – Cernavodă – Rașova, Ioan Corvin – Băneasa au fost încheiate în această dimineață.
"Ministerul Apărării Naționale a acționat, în perioada 6-9 ianuarie, pentru ajutarea populației și înlăturarea efectelor căderilor masive de zăpadă, în județele Constanța și Brăila, cu circa 200 de militari și 48 de mijloace tehnice de mare putere - autocamioane 6x6, autotrailere, autofreze și șenilate, din unități ale Forțelor Terestre, Forțelor Aeriene și Forțelor Navale", se arată în comunicatul de presă.
Peste 2.600 de militari și aproximativ 400 de mijloace tehnice cu putere sporită de deplasare, tractare și transport, autosanitare și automacarale, precum și cinci elicoptere și o aeronavă ale Forțelor Aeriene Române au fost pregătite să intervină la solicitarea Centrului Național de Conducere Integrată și la solicitarea autorităților locale în ultimele zile, pentru îndepărtarea efectelor provocate de vremea rea . Efectivele vor putea fi puse la dispoziția autorităților în continuare, în funcție de evoluția vremii.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii