Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:10 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militari uciși într-un atac asupra unei baze militare

ro

18 Sep, 2016 14:54 1541 Marime text
Cel puțin 17 militari militari au fost uciși și alți peste 20 răniți într-un atac comis duminică de către presupuși rebeli separatiști asupra unei baze militare din Kashmirul indian, situată în apropiere de frontiera cu Pakistanul, acesta fiind cel mai grav atac din regiunea din nordul Indiei din 2014, potrivit poliției și unor surse ale armatei, relatează agențiile internaționale de presă.
 
Atacatorii au pătruns într-o bază militară indiană situată la Uri (circa 100 km de Srinagar), unde sunt desfășurați sute de militari, și au deschis focul.
 
''Un număr nedeterminat de militanți au intrat în cartierul general al brigăzii din Uri înainte de ivirea zorilor și au început să tragă'', a declarat un responsabil din cadrul poliției. Surse ale armatei indiene au estimat că un comando format din aproximativ șase militanți a pătruns în cartierul general al bazei din Uri, aflată în apropiere de Linia de control dintre India și Pakistan.
 
Regiunea Kashmir, disputată între New Delhi și Islamabad din 1947, este teatrul unor violențe începând din anii 1990. Diferite grupări separatiste luptă împotriva armatei indiene, care a desfășurat în regiune circa 500.000 de soldați, pentru a obține independența teritoriului sau pentru a se uni cu Pakistanul.
 
Premierul indian, Narendra Modi, a condamnat pe Twitter ''atacul terorist laș'' și a promis că-i va pedepsi pe autorii lui.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii