Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:30 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militari români răniţi în Irak şi Afganistan se antrenează pentru Jocurile Paralimpice

ro

24 Jan, 2015 22:38 2087 Marime text
Câţiva militari români răniţi în Afganistan şi Irak au început antrenamentele pentru Jocurile Paralimpice militare, Invictus Games. Sprijiniţi de Asociaţia de caritate a Armatei Române, sportivii vor să strângă fonduri pentru a putea participa la competiţia ce va avea loc la Londra, anul viitor, în primăvară. Invictus Games s-au desfăşurat pentru prima dată în toamna anului trecut, sub patronajul prinţului Harry al Marii Britanii.
 
Costel Stanciu a făcut parte din trupele speciale. În urmă cu 2 ani, şi-a pierdut un picior într-o explozie, în Afganistan. Rănile grave nu l-au împiedicat să rămână în armată.
 
“Partea cea mai grea pentru mine a fost revenirea psihică. Fizic, m-am recuperat foarte repede, în 3 luni m-am întors acasă. Psihic mi-a fost mai greu, am fost încurajat, susţinut de familie. Vreau să lupt şi să trăiesc şi să fiu militar profesionist în continuare”, spune Costel Stanciu.
 
În campaniile din Afganistan şi Irak, peste 150 de militari români au fost răniţi grav. Unii au rămas mutilaţi pe viaţă. Camarazii îi ajută pe mulţi dintre ei să-şi revină, să se reintegreze şi să-şi cumpere proteze.
 
Sursa: stiri.tvr.ro
Sursa foto: vanityfair.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii