Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:54 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FMI atenţionează Milioane de oameni ar putea rămâne fără loc de muncă din cauza creşterii economice mediocre

ro

09 Apr, 2015 21:07 1757 Marime text
O creștere economică mediocră ar putea deveni „noua realitate”, lăsând milioane de persoane fără un loc de muncă și crescând riscurile la adresa stabilității financiare globale, a avertizat joi directorul general al Fondului Monetar Internațional (FMI), Christine Lagarde, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Christine Lagarde, a estimat că în acest an economia mondială va înregistra o creștere similară cu cea de anul trecut, 3,3%, un avans care, potrivit directorului FMI, nu este suficient pentru a șterge pagubele provocate de recesiunea globală.

Christine Lagarde a mai spus că riscurile financiare la adresa economiei globale sunt în creștere, din cauza dobânzilor foarte mici, și în unele cazuri chiar negative, care îi determină pe investitori să-și asume riscuri mai mari și pot conduce la supraevaluarea unor active. Cu toate acestea, directorul FMI crede că Banca Centrală Europeană și Banca Japoniei ar trebui să continue politicile lor monetare relaxate, iar țările care au spațiul bugetar necesar ar trebui să cheltuie mai mult pentru stimularea cererii, inclusiv pentru infrastructură.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii