Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de treninguri şi maşinute de plimbat copii, confiscate de inspectorii vamali

ro

06 Aug, 2014 09:55 2351 Marime text
Inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanţa Sud  au descoperit ieri diverse mărfuri susceptibile de a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 150.000 euro. Controlul a fost efectuat asupra unor containere sosite din China pentru două societăţi comerciale cu sediul în  Bucureşti.

În urma verificării, Inspectorii vamali au reţinut 2.300 bucăţi treninguri bărbaţi, respectiv 33 bucăţi maşinuţe pentru plimbat copii, susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală ale mărcilor Cortez, respectiv BMW, Lamborghini, Range Rover. Valoarea acestora, dacă ar fi fost comercializate la valoarea bunului original este de aproximativ 150.000 euro.

Conform prevederilor Regulamentului (UE) nr. 608/2013 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale prins cu cele 2.300 de treninguri contrafăcute, un cetăţean român, în vârstă de 47 ani, cu domiciliul în judeţul Dolj, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii