Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:14 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de telefoane mobile suspecte a fi contrafăcute, descoperite la Agigea

ro

24 Apr, 2012 16:22 802 Marime text
O echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China, referitor la punerea în circulaţie de produse contrafăcute.
 
Containerul controlat ieri, în jurul orei 10.00, fusese selecţionat în baza profilelor de risc deţinute la nivelul Grupului de Nave Constanţa, fiind destinat să ajungă pe adresa unei societăţi cu sediul în oraşul Kiev din Ucraina. În container au fost descoperite 351 de colete care conţineau 2.400 de telefoane mobile din plastic cu baterie, purtând inscripţia unei renumite mărci, bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală. Bunurile descoperite, cu o valoare de aproximativ 84.000 lei dacă ar fi fost originale, au fost reţinute de lucrătorii vamali şi lasate în custodia comisionariului vamal.
Pe numele administratorului societăţii comerciale din Ucraina a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998.
  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii