Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:06 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de protestatari au luat cu asalt piața din Chișinău și îți cer „țara înapoi”

ro

06 Sep, 2015 15:50 1863 Marime text
 
Piața din centrul Chișinăului a fost luată astăzi cu asalt de zeci de mii de locuitori ai Republicii Moldova. Ei s-au adunat pentru a protesta împotriva „ilegalităților comise de guvernarea coruptă, îndeosebi în sistemul bancar”, în cadrul unui miting de protest intitulat „Marea adunare națională”, la apelul platformei civice „Demnitate și Adevăr”, potrivit mass-media din Chișinău.
 
 
Protestatarii din Chișinău au scandat mai multe mesaje printre care se numără, „Vrem țara înapoi”, „Noi suntem poporul!”, „Demisia!”, „Jos mafia!”.
 
Întreaga Piață a Marii Adunări Naționale a fost ocupată în întregime de protestatari, care s-au reunit dar și pe străzile adiacente până la sediul guvernului.
 
Organizatorii au anunțat că în jur de 100.000 de manifestanți s-au adunat în centrul Chișinăului. Această cifră însă nu a fost confirmată și din alte surse, după cum relatează Jurnal.md.
 
 
„Este cea mai mare adunare națională de la independența Republicii Moldova. Ne-am pus scopul să ne adunăm nu mai puțin de 100.000 de oameni. Vreau să vă spun că aici sunt 100.000 de oameni, poate chiar mai mulți”, a declarat jurnalistul Vasile Nastase.



Sursa foto: promptmedia.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii