Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de poliţişti, pompieri şi jandarmi au pus umărul la inundatiile din cele şapte judeţe afectate

ro

03 Jun, 2016 10:06 1896 Marime text
Peste 200 de persoane au fost evacuate preventiv și salvate din situații de urgență de către structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în urma inundațiilor care au afectat localități din şapte județe ale țării. În ultimele 24 de ore, MAI a avut pregătiți peste 7.000 de angajați, dintre aceștia peste 4.500 de pompieri, jandarmi și polițiști intervenind în cursul nopții trecute în localitățile afectate.
 
Fenomenele meteorologice periculoase din ultimele 24 de ore au afectat 89 de localități din județele Bacău, Covasna, Galați, Harghita, Neamț, Suceava și Vrancea. În toate aceste județe încă de ieri s-au alarmat forțele de intervenție la situații de urgență, pentru creșterea capacității operaționale.
 
Ieri, ministrul Petre Tobă a dispus trimiterea în județele unde au fost emise avertizări hidrologice de mijloace logistice constând în 18 motopompe de mare capacitate și trei instalații de potabilizare a apei din județele unde nu erau semnalate probleme din punct de vedere meteorologic. De asemenea, a avut loc o videoconferință cu prefecții și șefii ISU pentru pregătirea intervențiilor din cursul nopții.

În județul Bacău, 100 de persoane au fost evacuate preventiv din localitățile Mărgineni, Helegiu, Brătila și Livezi. Alte 38 de persoane, dintre care 19 adulți și 19 minori au fost salvate din situații critice. În localitatea Livezi un bărbat a fost găsit înecat în urma viiturilor.
 
În județul Vrancea o situație deosebită s-a înregistrat în localitatea Ruginești, unde viitura produsă ieri de pe râul Trotuș acoperă încă 3 kilometri pe DN2 și pe ruta feroviară spre Adjud. Tot în localitatea Ruginești o persoană a fost găsită decedată, fiind surprinsă de viitură. În județul Neamț, 64 de persoane au fost evacuate preventiv din localitățile Straja, Tarcău și Hangu, iar o altă persoană izolată de ape a fost salvată.
 
În cursul nopții trecute acțiuni de evacuare preventivă  a populației din zonele cu risc major de inundații au avut loc și în județul Galați, 19 persoane fiind salvate din calea viiturilor în localitatea Brăhășești. Situația la această oră s-a stabilizat iar forțele MAI intervin pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase. Sunt în continuare fără curent electric patru localități - două din județul Neamț și câte una din județele Harghita și Suceava. În toate județele afectate de inundații sunt activate Comitetele județene pentru situații de urgență conduse de către prefecți.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii