Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de oameni s-au rugat la Patriarhie, pentru victimele incendiului din Colectiv

ro

05 Nov, 2015 22:51 1925 Marime text
În timp ce mii de oameni protestau, în seara aceasta, în Piața Universității, alte câteva mii de persoane se rugau la Patriarhie, pentru cei care și-au pierdut viața în incendiul de la Colectiv, dar și pentru răniții care se află acum în spitalele bucureștene.
 
„Mii de credincioşi s-au rugat joi seara, 05 noiembrie 2015, la Catedrala Patriarhală, împreună cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pentru pace şi unitate, pentru cei trecuți la Domnul și pentru însănătoșirea celor aflați în spitale în urma tragicului accident de săptămâna trecută din București”, potrivit basilica.ro.
 
În acest context, Patriarhul Daniel a făcut un apel la pace și unitate, în țară și în Biserică. „Avem nevoie de pace şi de unitate. Avem nevoie de pace în Biserică, avem nevoie de pace în societate, dar şi de comuniune, de unitate, ca să putem săvârşi binele unii cu alţii, nu unii împotriva altora. De aceea, în aceste zile, Biserica doreşte să fie o slujitoare, un factor al păcii sociale, aşa cum prevede şi legislaţia noastră, dar mai ales cum ne cere Mântuitorul Iisus Hristos”. 
 
De asemenea, reprezentanții Patriarhiei precizează că astfel de rugăciuni vor avea loc zilnic.
 
Sursa foto: www.crestinortodox.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii