Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:43 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de oameni în Moscova, la marșul funerar pentru Boris Nemţov

ro

01 Mar, 2015 14:55 1297 Marime text
Mii de oameni s-au adunat, astăzi, pe străzile din Moscova, pentru a-l comemora pe Boris Nemţov, liderul opoziției ruse care a fost asasinat vineri, lângă zidurile Kremlinului, informează ziare.com.
 
Marșul funerar ar putea revitaliza opoziția dezbinată din Rusia. Există însă și voci care spun că, după asasinarea lui Nemţov, opozanții lui Putin se vor teme pentru viața lor și vor fi mai puțini vocali, potrivit BBC, citat de ziare.com.
 
De altfel, partidul RPR-PARNAS, din care făcea parte Nemţov, a organizat o reuniune de urgență sâmbătă noaptea, după asasinarea acestuia.
 
La reuniune a participat și Ilia Iasin, membru al partidului și una dintre primele persoane ajunse la locul crimei.


 
Co-președintele partidului RPR-PARNAS, Mihail Kasianov, a anunțat că marșul de protest programat pentru astăzi se va transforma într-un marș funerar în memoria lui Nemţov. În celelalte orașe din Rusia, continuă mitingurile conform programului stabilit.

Marșul funerar pornește de la stația de metrou Kitai-Gorod către podul Bolsoi Moskvoretki, unde a fost asasinat politicianul. Mii de oameni au ieșit deja pe străzile din Moscova și se îndreaptă, în liniște, către locul crimei. Mulți din ei au steaguri ale Rusiei. Traficul în centrul Rusiei este complet blocat. Marșul este însă atent supravegheat de autorități, relatează ziare.com.
 
„Boris Nemţov este aici, cu noi, avem datoria morală să luptăm împotrivă regimului dictatorial al lui Putin", a scris un participant la marș. Mesajul este însoțit de o fotografie care înfățișează pancarte cu chipul politicianului.
 


La locul crimei, oamenii aduc flori și aprind lumânări. Potrivit Reuters, oamenii au adus zeci de pancarte pe care scrie „Nu ne este frică!", notează ziare.com.


Sursa: ziare.com
Sursa foto: ziare.com
 
 
  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii