Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de kilograme de carne şi litri de lapte, confiscate Ce abateri au descoperit în judeţ inspectorii sanitar-veterinari

ro

02 Sep, 2014 18:42 1534 Marime text
Noi acţiuni de supraveghere şi control au fost desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa în perioada 25 august - 1 septembrie. 

Au  fost verificate 281 obiective din judeţ.

În urma verificărilor efectuate s-au constatat următoarele abateri de la normele sanitare veterinare: neîntreţinerea spaţiilor de depozitare şi prelucrare, a instalatiilor şi utilajelor, neintreţinerea spaţiilor de comercializare, precum lipsa buletinelor pentru pesticide, abateri care au fost sancţionate cu şase amenzi în cuantum de 4.200 de lei.

De asemenea, au fost confiscate şi retrase de la vânzare, produse alimentare din categoriiie: carne şi produse din came - 4.847 de kilograme, lapte şi produse lactate - 2.003 kilograme, peşte şi produse din peşte - 2.031 de kilograme, ouă  - 76 de kilograme, produse de panificaţie şi patiserie - 50 de kilograme, alte produse - 669 de kilograme.

Valoarea produselor retrase este de 116.501 de lei.

Produsele confiscate au fost dirijate catre unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman, fiind distruse prin incinerare.

sursă foto: www.romanialibera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii