Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:39 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de kilograme de alimente retarse de la vânzare Atenţie, turişti! O parte provin de pe litoral

ro

06 Aug, 2014 12:29 1853 Marime text
Inspectorii Direcţiei Sanitare-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa au desfăşurat noi controale în perioada 28 iulie + 3 august la 218 obiective.

Au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 10.400 lei, la unităţi de alimentaţie publică şi la un laborator de patiserie, pentru neconformităţi privind comercializarea în spaţii necorespunzatoare a produselor alimentare, întreţinerea spaţiilor de prelucrare şi depozitarea produselor alimentare, manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare, neîntreţinerea ustensilelor şi a spaţiilor.
De asemenea, pentru neconformităţi privind depozitarea produselor alimentare şi nerespectarea condiţiilor de igienă au fost aplicate 6 avertismente la un depozit alimentar de origine non-animală, unităţi de alimentaţie publică şi laboratoare patiserie.

Pe de altă parte, în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2014 au fost efectuate controale la 220 unităţi de alimentaţie publică, unităţi de comercializare şi laboratoare cofetarie patiserie. Au fost aplicate 29 sancţiuni contravenţionale, dintre care 25 amenzi în cuantum de 16.400 lei şi 4 avertismente, pentru neconformităţi privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare şi valorificare a produselor alimentare, nerespectarea condiţiilor de igienă şi depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare.

În urma controalelor, au fost confiscate şi retrase de la vanzare, produse alimentare din categoriile: carne şi produse din carne - 5.222 kg, lapte şi produse lactate- 2.070 kg, peşte şi produse din peşte- 3.547 kg, ouă - 27 kg, produse de panificatie şi patiserie- 5 kg, alte produse- 847 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 151.492 de lei.
Produsele confiscate au fost dirijate catre unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii