Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de imigranți înaintează spre Macedonia și Serbia

ro

23 Aug, 2015 19:11 1306 Marime text
Mii de imigranți, mai ales refugiați sirieni, traversau, astăzi, Macedonia și Serbia în direcția Europei de Vest, relatează AFP, citat de Agerpres. După ce au fost reținute timp de mai multe zile la frontiera greco-macedoneană, peste 6.000 de persoane, potrivit cifrei Crucii Roșii locale, au ajuns de sâmbătă în sudul Serbiei.
 
Ungaria este pe cale de a construi un gard înalt de patru metri și lung de 175 de km la frontiera sa cu Serbia, pentru a-i împiedica pe imigranți să pătrundă pe teritoriul său. În Gevgelija, la frontiera greco-macedoneană, alte o mie de persoane așteptau duminică să plece cu trenul spre Serbia. Unii dintre imigranți negociau cu șoferii de taxi pentru a face drumul de circa 180 de km până în Serbia.
 
În cursul dimineții, circa 500 de persoane, potrivit poliției elene, au traversat granița greco-macedoneană prin zona ce separă orașul grec Idomeni de Gevgelija, unde mai multe mii de imigranți fuseseră reținuți de joi până sâmbătă.
 
De asemenea, alți circa 400 de imigranți așteptau la mijlocul zilei permisiunea poliției macedonene de a trece frontiera. Prin urmare, guvernul macedonean a decretat joi stare de urgență și a trimis în zona de frontieră forțe de poliție și armata pentru a stăvili afluxul de străini.
 
Sursa foto: Agerpres 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii