Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de germani au protestat faţă de venirea imigranţilor extracomunitari

ro

06 Oct, 2015 00:06 1363 Marime text
Mii de persoane au protestat, luni, în oraşul german Dresda, faţă de afluxul masiv de extracomunitari, în contextul în care Guvernul Angela Merkel a avut o poziţie flexibilă faţă de sosirea imigranţilor, relatează site-ul cotidianului Le Point. Mitingul a fost organizat în Piaţa Neumarkt, în centrul oraşului Dresda, la apelul mişcării islamofobe Pediga (Patrioţi Europeni contra Islamizării Occidentului).
 
Manifestanţii, în principal bărbaţi, au afişat pancarte antirefugiaţi şi steaguri ale Germaniei. "Avem dreptul să păstrăm patria şi cultura noastră germană. Musulmanii trebuie să părăsească Germania, cu excepţia refugiaţilor de război", a declarat unul dintre manifestanţi, Uwe Friedrich, în vârstă de 46 de ani.
 
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a îndemnat sâmbătă statele europene să intensifice măsurile pentru protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene, în contextul în care s-a expus criticilor privind flexibilitatea faţă de imigraţie. Potrivit revistei Bild, în Germania ar urma să ajungă 1,5 milioane de extracomunitari în 2015. Estimările au fost infirmate de Guvernul de la Berlin.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii