Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:52 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de fermieri protestează la Parlament. Sub presiunea străzii, ministrul Agriculturii promite subvenții

ro

07 Jun, 2016 17:29 4200 Marime text
Circa 2.000 de crescători de ovine şi bovine, veniţi din toată ţara, protestează astăzi în Parcul Izvor din Capitală, în apropiere de Palatul Parlamentului. Oamenii susţin că nu le-au fost acordate subvenţii pe anul 2015.
 
De asemenea, ei se arată nemulțumiți de prețul litrului de lapte care pleacă de la ei cu 50 de bani, iar în supermarket ajunge la 4-5 lei. Agricultorii spun că nu vor să intre în faliment.
 
Traficul rutier în zona Parcului Izvor este restricţionat, în intervalul orar 10.00 - 16.30, pentru a permite desfăşurarea mitingului de protest organizat de Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România şi Federaţia Crescătorilor de Bovine şi Ovine. Conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu maximă atenţie în zonele afectate şi să respecte, cu stricteţe, indicaţiile poliţiştilor rutieri, semnificaţia indicatoarelor şi a marcajelor rutiere.
 
Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, le-a promis fermierilor care protestează în fața Palatului Parlamentului că va debloca subvențiile începând de la finalul lunii iunie.
 
În mijlocul protestatarilor a venit președintele Comisiei de Agricultură, Nini Săpunaru, care a vorbit cu fermierii și a încercat să-i convingă de faptul că autoritățile nu sunt dușmanii lor.
 
Fotografia are doar scop ilustrativ
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii