Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:22 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de credincioşi au participat la slujba de Înviere la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa

ro

12 Apr, 2015 12:26 2358 Marime text
Mii de credincioşi au participat la slujba de Înviere oficiată la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa, lumina fiind adusă de arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, cu o barcă pneumatică din largul Marii Negre. În zona Catedralei Arhiepiscopale, aflată în apropierea Cazinoului din Constanţa, credincioşii au început să se adune dinainte de ora 23.00, informează stirileprotv.ro.

„Iată-ne şi anul acesta, în 2015, aducând lumina de la Ierusalim, dar venind şi pe mare, pentru că din apă şi din duh ne renaştem noi. Lumina aceasta este lumina în care s-a îmbrăcat Hristos după Înviere, este lumina cea nematerială prin care s-a făcut lumina cea materială, prin care s-a făcut şi materia, prin care şi noi înşine am fost făcuţi. A primi această lumina însemnează a ne înnoi, a fi din nou puternici, pentru că lumina lui Hristos ne îmbracă în putere, înţelepciune şi în sfinţenie. Cu toţii, după felul în care primim lumina şi o păstrăm, aşa vom petrece timpul de acum înainte pentru că noi suntem făcuţi pentru a fi fii ai luminii, să rămânem cu această bucurie a luminii în suflet căci lumina însemnează pace, armonie, dragoste, bucurie şi binecuvântare", a afirmat IPS Teodosie.
 
Lumina a fost purtată apoi în procesiune, din zona falezei Cazino către altarul de vara din aripa de sud a Catedralei Arhiepiscopale, unde a fost oficiat Canonul Învierii. Începând din 2014, slujba de Înviere este oficiată la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa, şi nu pe malul marii, după ce sinodul Bisericii Ortodoxe a cerut să nu mai fie organizate slujbe acolo unde nu există un altar sfinţit.

Sursa foto: arhiepiscopiatomisului.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii