Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Şova şi Ingrid Popa Mocanu, eliberaţi din fucţiile deţinute la MAI

ro

16 Jan, 2015 11:06 2500 Marime text
 
Comisarul-șef de poliție Mihai Șova, urmărit penal de DNA, a fost eliberat din funcția de secretar general adjunct al Ministerului Afacerilor Interne, la propunerea viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, prin decizie a prim-ministrului, a anunțat MAI.
 
Totodată, la solicitarea Ministerului Afacerilor Interne, începând de joi a încetat detașarea lui Ingrid-Luciana Popa-Mocanu, urmărită penal de DNA. Aceasta era detașată la Ministerul Afacerilor Interne de la Ministerul Justiției, din anul 2013.
 
"În contextul evenimentelor care au determinat începerea urmăririi penale de către Direcția Națională Anticorupție, față de secretarul general adjunct al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-șef de poliție Șova Mihai și de consilierul Popa-Mocanu Ingrid-Luciana, prin decizii ale Oficiului Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS), acestora le-au fost retrase autorizațiile de acces la informații clasificate. În aceste condiții, cei doi angajați ai MAI nu își mai pot îndeplini atribuțiile prevăzute în funcțiile pe care le-au deținut până la data de 15 ianuarie 2015", se arată într-un comunicat al MAI.
 
Ingrid-Luciana Popa-Mocanu, care a ocupat funcția de consilier al ministrului de Interne, și Mihai Șova sunt urmăriți penal de DNA pentru folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, în formă continuată (opt acte materiale), a anunțat DNA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii