Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:11 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

35 de ani dedicaţi actoriei Mihai Sorin Vasilescu îşi sărbătoreşte, astăzi, ziua de naştere

ro

29 Mar, 2015 10:20 3152 Marime text
Dacă Nina Udrescu, îndrăgita actriţă a Teatrului de Stat Constanţa, şi-a sărbătorit ziua de naştere pe 27 martie, chiar de Ziua Mondială a Teatrului, astăzi, un alt mare actor de la malul mării se află la ceas aniversar. Este vorba de Mihai Sorin Vasilescu, ce impresionează prin profunzimea şi nuanţarea interpretării, prin vocea puternic timbrată, inconfundabilă. Astăzi, actorul împlineşte vârsta de 60 de ani.
 
Absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti, în perioada 1980 - 1983, Mihai Sorin Vasilescu a fost actor al Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoşani, apoi al Teatrului „Fantasio” din Constanţa, între anii 1983 - 2004, şi director general al instituţiei, timp de 11 ani. Totodată, a fost director şi realizator al Festivalului Naţional al Teatrelor de Revistă din Constanţa, conferenţiar şi prodecan la Universitatea „Hyperion”, regiunea Dobrogea (Secţia Musical). Din anul 2004, este actor la Teatrul de Stat Constanţa.
 
În cei 35 de ani de carieră, a interpretat roluri regizate de Ion Caramitru, Sanda Manu, Dem Rădulescu, Anca Ovanez Doroşenco, Iulian Visa, Mircea Marin, Constantin Dinischiotu, Alexandru Darie, Mihai Maximilian, Andrei Mihalache, Horia Moculescu şi mulţi alţii. Dintre spectacolele în care a interpretat roluri de excepţie, amintim „Titanic vals”, „Nuntă la Fantasio”, „Livada de vişini”, „Tache, Ianke şi Cadâr”, „Scaiul”.
 
În decursul carierei artistice, s-a remarcat şi ca actor de film, în producţii precum „A doua cădere a Constantinopolului”, „Milionar de weekend”, „Tinereţe fără tinereţe”, „Dacă bobul nu moare”.
 
Pentru talentul pus în slujba actoriei, Mihai Sorin Vasilescu a primit numeroase premii, printre acestea numărându-se Premiul Matei Millo pentru cel mai bun actor la Festivalul Naţional al Teatrelor de Revistă, ediţiile 1992, 1994, 1995, Premiul Asociaţiilor Umoriştilor Români pentru rolul Falstaff (1996).
 
În această seară, începând cu ora 19.00, cei prezenţi la Teatrul de Stat îl vor putea urmări pe actor în piesa „Scaiul”.

Sursa foto: Teatrul de Stat Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii