Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:09 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Răzvan Ungureanu „30 aprilie va fi zi liberă“

ro

22 Apr, 2012 17:03 1203 Marime text

Marţi se vor lua toate măsurile pentru ca ziua de luni, 30 aprilie, să fie declarată zi liberă, a spus premierul Mihai Răzvan Ungureanu, duminică, aflat într-o vizită pe autostrada Bucureşti-Ploieşti.

Guvernul va aproba, marţi, hotărârea prin care 30 aprilie va deveni zi liberă. Anunţul a fost făcut chiar de premierul Mihai Răzvan Ungureanu.

"Intenţia noastră este ca ziua de 30 aprilie să fie declarată zi liberă. Am discutat-o în şedinţa de guvern de la începutul acestei săptămâni. Cel mai probabil marţi vom face demersul legal pentru ca acest lucru să se întâmple: ziua de luni, zi lucrătoare, să fie declarată zi nelucrătoare şi să poată fi recuperată pe baza unei zile de sâmbătă, în luna care urmează", a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Bugetarii sunt liberi marţi, 1 mai, şi, dacă nu ar lucra nici luni, 30 aprilie, ar avea patru zile libere consecutive.

Purtătrul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat, miercuri, că Executivul în calcul stabilirea zilei de 30 aprilie ca zi nelucrătoare, propunere "cald îmbrăţişată" de Ministerul Turismului, deoarece astfel ar fi asigurate patru zile libere între sfârşitul săptămânii viitoare şi l Mai, fapt care ar constitui o oportunitate pentru susţinerea turismului românesc.

"E o propunere care probabil va fi asumată de Guvern. E cald îmbrăţişată de Ministerul Turismului, care ar considera cele patru zile care s-ar lega libere o oportunitate pentru susţinerea turismului local şi evident că Guvernul ia în calcul această opţiune", a spus Suciu, citat de MEDIAFAX.

Potrivit estimărilor Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), peste 25.000 de turişti români vor merge pe litoral în minivacanţa de 1 Mai, număr apropiat de cel înregistrat anul trecut.

http://www.realitatea.net/vacanta-prelungita-de-1-mai-30-aprilie-zi-libera_935194.html
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii