Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:01 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Petre Top 10 hotărâri controversate, ale CJC, pe anul 2011

ro

08 Jan, 2012 17:45 2284 Marime text

pdl_mihai_petre_005.jpgConsilierul judeţean Mihai Petre, viitor candidat la Primăria Constanţa, a întocmit un top al celor mai controversate zece hotărâri ale Consiliului Judeţean pe anul 2011.

Pe ultima poziţie a topului se află două hotărâri prin care doamna Adriana Gheorghiu este eliberată din funcţia de director interimar al Bibliotecii Judeţene I.N. Roman şi este înlocuită cu doamna Cornelia Pariza (HCJ 370 şi 371/20.10.2011).

Prin înlocuirea unui veritabil profesionist, cu o persoană a cărei principală calitate este relaţia de rudenie cu Mihai Pariza (tatăl său), consilier judeţean PSD, s-a generat o mare nedreptate, precum şi o gravă imixtiune a politicului în cultură, elemente care se vor răsfrânge negativ asupra calităţii actului managerial al Bibliotecii Judeţene "I.N. Roman".

Pe locul 9 se află un grup de patru hotărâri prin care Consiliul Judeţean decide retragerea din patru structuri prestigioase europene (HCJ 185, 186, 187 şi 188/28.07.2011).

Prin acest gest lipsit de eleganţă, motivat prin lipsa capacităţii financiare a administraţiei judeţene de a achita contribuţiile anuale de membru, conducerea Consiliului Judeţean şi majoritatea USL au poziţionat judeţul Constanţa în afara Europei.

Poziţia cu numărul 8 este ocupată de hotărârea prin care se aprobă cotizaţia ce revine Consiliului Judeţean Constanţa în calitate de membru al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, în valoare totală de 117.786 lei (peste 1 miliard de lei vechi, HCJ 411/24.12.2011).

Cu alte cuvinte, atunci când trebuie plătită cotizaţia pentru o structură condusă de un coleg PSD şi apropiat al domnului Nicuşor Constantinescu, în speţă, domnul Liviu Dragnea, se identifică, pe loc, fondurile necesare. Pentru structurile europene, nu.

Poziţia a şaptea este ocupată de prima mare manipulare a anului 2011, alocarea sumei de 4.000.000 lei Fundaţiei pentru Promovarea Sportului Constănţean (HCJ 37/27.01.2011).

Hotărârea îl mandata pe preşedintele Consiliului Judeţean să decidă alături de Consiliul director al Fundaţiei soluţiile de redresare economico-financiare ale CS "Tomis" Constanţa şi să asigure finanţarea echipei de handbal.

Finanţarea s-a asigurat în bătaie de joc iar soluţia de redresare a fost distrugerea premeditată a unui alt simbol al judeţului Constanţa, Clubul Sportiv "Tomis".

Pe poziţia a şasea se află emiterea acordului în vederea promovării unei Hotărâri de Guvern pentru transmiterea bazei sportive "Hidrotehnica" Constanţa din administrarea Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa (HCJ 208/28.07.2011).

Strâns legată de falimentarea clubului CS "Tomis", trecerea bazei sportive este, probabil, un paravan de drenare a banilor publici care se vor aloca pentru întreţinerea şi administrarea sa, prin intermediul aceleiaşi Fundaţii sau chiar direct, în firmele de casă ale PSD.

Hotărârea care ocupă poziţia cinci probează falimentarea cu premeditareşi cu rea intenţie a CS "Tomis" Constanţa: în aceeaşi şedinţă în care se propune trecerea bazei sportive "Hidrotehnica" în administrarea Consiliului Judeţean, se alocă suma de 500.000 lei secţiei de handbal feminin a Clubului Universitar "Neptun" al Universităţii Maritime Constanţa, în contextul în care, în perioada 2010-2011, către CS "Tomis" a fost direcţionată doar suma de 175.000 lei, fapt care vorbeşte de la sine despre falimentarea clubului (HCJ 216/28.07.2011).

Un loc mai sus se află hotărârea privind înfiinţarea "Poliţiei Călare a Judeţului Constanţa" (HCJ 402/24.12.2011).

În secolul XXI, prevenirea dar mai ales combaterea fenomenului infracţional în cele 70 de localităţi ale judeţului Constanţa ar trebui să se realizeze pe bază de cai putere şi nu în baza a 20 de cai ce vor fi achiziţionaţi de la o herghelie din judeţul Galaţi (şi nu de la cea din Mangalia).

Pe poziţia a treia se regăseşte hotărârea privind aprobarea contractării unei linii de finanţare pentru proiecte de investiţii din fonduri post aderare în valoare de 10.000.000 euro (HCJ 238/20.10.2011).

Consiliul Judeţean se va împrumuta de aceşti bani, a căror dobândă, şi nu numai, va fi returnată din buzunarele constănţenilor, întrucât pe parcursul anului 2011 a irosit cu lejeritate sume considerabile pe proiecte cu substrat politic.

În fine, primele două locuri sunt ocupate de Hotărârile privind organizarea referendumului judeţean împotriva desfiinţării judeţului Constanţa, precum şi alocarea sumei de 2.000.000 lei pentru desfăşurarea sa.

La peste două luni de zile de la închiderea urnelor, nimeni nu cunoaşte rezultatul oficial al acestui referendum prin care preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, domnul Nicuşor Constantinescu şi majoritatea USL şi-au testat maşina de propagandă, manipulare şi campanie electorală, pe bani publici, cu un an înaintea alegerilor locale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii