Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Migranţi afgani depistaţi în vama Negru Vodă

ro

13 Nov, 2014 13:21 1810 Marime text
Doi migranţi de origine afgană au fost depistaţi, seara trecută, în vama Negru Vodă. Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu poliţiştii de frontieră bulgari i-au descoperit, pe cei doi cetăţeni în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Comun Kardam - Negru Vodă. Bărbaţii erau  ascunşi într-un autocamion care transporta material textil din Turcia către Federaţia Rusă, se arată într-un comunicat al Gărzii de Coastă.
 
Persoanele în cauză, în vârstă de 25 ani, respectiv 30 ani, au declarat că sunt cetăţeni afgani şi doreau să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen, potrivit purtătorlui de cuvânt al Gărzii de Coastă, agent-şef adjunct de poliţie Marius Ovidiu Niculescu. De asemenea, cei doi bărbaţi nu deţineau niciun document de identitate. Cetăţenii afgani au mai declarat că s-au urcat în autocamion pe teritoriul Republicii Bulgaria, în momentul când acesta era parcat, prin tăierea unei porţiuni a prelatei, se mai arată în comunicatul Gărzii de Coastă.
 
Conform acordului existent între România şi Republica Bulgaria, cei doi cetăţeni afgani şi cei doi cetăţeni din Republica Moldova au fost predaţi poliţiştilor de frontieră bulgari care vor continua cercetările pentru stabilirea măsurilor legale ce se impun.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii