Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:27 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Micii suspectaţi că ar conţine carne de cal au ajuns în 36 de judeţe

ro

15 Mar, 2013 17:19 930 Marime text

Aproximativ 2.000 de caserole de mici asupra cărora există suspiciunea că ar conţine carne de cal au fost distribuite de o firmă din Ploieşti în 36 de judeţe.

Şeful Direcţiei Sanitar - Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Prahova, Mihai Terecoasă, a declarat, vineri, că asupra unei cantităţi de 1.536 de kg de mici produşi de o firmă din Ploieşti, ambalaţi în 1.920 de caserole a câte 800 de grame există suspiciunea că ar conţine carne de cal în loc de carne de vită.
Această cantitate de mici a fost distribuită în 36 de judeţe, în acest context, autorităţile sanitar-veterinare emiţând o alertă.
De asemenea, Terecoasă a precizat că, în urma controlului efectuat la producătorul din Ploieşti nu s-a găsit nimic din lotul suspect, nici carne, nici produs finit, firma respectivă fiind închisă de pe data de 1 martie pentru igienizare.
Şeful DSV Prahova a confirmat informaţia apărută în presa locală potrivit căreia soţia patronului firmei care a produs micii este angajată a acestei instituţii.
Terecoasă a precizat că femeia este şefa biroului siguranţa alimentelor de origine animală din DSVSA Prahova, dar în urma alertei apărute aceasta a fost trecută pe o funcţie de execuţie în cadrul biroului care are în responsabilitatea verificarea produselor non-alimentare. AGERPRES/(AS- Anamaria Toma)
Autorităţile române au avertizat joi, pe Sistemul Rapid de Alertă, despre o posibilă suspiciune de fraudă prin înlocuirea de carne de vită cu carne de cal se pare în cazul a 200 kilograme de carne tocată, a anunţat preşedintele interimar al Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Mănăstireanu.
Sursa: agerpres

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii