Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:36 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MFP vrea să se împrumute marţi un miliard de lei de la băncile locale

ro

03 Jan, 2011 16:36 875 Marime text

Prima licitaţie de titluri de stat din acest an va avea loc marţi, 4 ianuarie, pentru o emisiune de certificate de trezorerie cu discount, în valoare de un miliard de lei, cu scadenţa la un an.

Ministerul Finanţelor Publice vrea să împrumute 4,8 miliarde de lei de la bănci în ianuarie, prin şase emisiuni de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat, potrivit datelor publicate pe site-ul MFP, preluate de http://www.agerpres.ro/.

Pe 6 ianuarie va fi organizată licitaţie de obligaţiuni benchmark, în valoare de 500 milioane lei, scadenţa la doi ani şi o dobândă de 6,25%, iar pe 10 octombrie o licitaţie de certificate de trezorerie cu discount, de 800 de milioane de lei, cu scadenţa la un an.

Cea de-a patra licitaţie va avea loc pe 17 ianuarie, pentru o emisiune de certificate de trezorerie cu discount, cu scadenţa la un an, în valoare de un miliard de lei, iar pe 20 ianuarie o licitaţie de obligaţiuni benchmark, cu scadenţa la patru ani, în valoare de un 500 milioane de lei, cu o dobândă de şase la sută.

Potrivit http://www.agerpres.ro/, ultima licitaţie din ianuarie este fixată pe 24 ianuarie, pentru certificate de trezorerie cu scadenţa la şase luni, în valoare de un miliard de lei.

În 2010, MFP a împrumutat de pe piaţa internă peste 41 miliarde de lei, după ce, în 2009, a atras aproape 65 de miliarde de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii