Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Metoda „Accidentul” - Riscul la care se expun persoanele vârstnice

ro

30 May, 2016 13:54 2396 Marime text
Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor „rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, poliţiştii precizează încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani, iar doar instanţa de judecată este competentă pentru a hotărî şi dispune într-o astfel de situaţie.
         
Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în niciun caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală, iar doar instanţa de judecată poate dispune în urma unui proces penal.
 
Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere”, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.
 
Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.
 
Aşa a procedat şi o femeie, în vârstă de 66 de ani, din Constanţa, care ascultând recomandările poliţiştilor, la data de 28.05.2016, ora 18.00, a sesizat faptul că a fost apelată telefonic de un bărbat, care pretindea că este fiul ei şi că a fost implicat într-un accident rutier, fiind internat la spital.
 
Ulterior, bărbatul i-a sugerat să discute cu un presupus medic, de la un spital din Bucureşti, care, i-a confirmat faptul că fiul ei a fost implicat într-un accident rutier grav şi că urmează să fie operat de urgenţă, în ţară, sau în străinătate, în schimbul unei sume de bani.
 
Poliţiştii constănţeni au deschis o anchetă pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a autorilor.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii