Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei bătrâni, înşelaţi într-o singură zi Metoda accidentul face tot mai multe victime

ro

03 Mar, 2015 12:07 1002 Marime text

Poliţiştii constănţeni primesc tot mai multe sesizări cu privire la faptul că mai multe persoane, cu precădere vârstnici, din municipiul Constanţa, au fost înşelate prin metoda “accidentul”.
 
Oamenii legii au demarat efectuarea unor anchete pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a celor care au săvârşit astfel de fapte.
 
Astfel, la data de 25 februarie, la ora 09.00, o femeie de 73 ani, din Constanţa, a fost apelată prin telefon de un bărbat, care s-a recomandat a fi avocat şi i-a spus că fiul său a provocat un accident rutier, iar pentru rezolvarea situaţiei va trebui să dea o sumă de bani. Ulterior, bătrâna s-a întâlnit pe o stradă din municipiu Constanţa şi i-a dat unei persoane banii în două tranşe de 3.300 de lei, respectiv de 3.500 lei.
 
Tot miercuri, la ora 09.30, o altă bătrână de 71 ani, din Constanţa, a fost apelată telefonic de un bărbat care i-a spus acesteia că fiul său a comis un accident rutier şi i s-a solicitat suma de 7.000 lei pentru a nu se întocmi dosar penal. La scurt timp la locuinţa victimei a sosit o femeie, căreia bătrâna i-a dat 4.000 de lei şi 200 de USD.
 
Câteva ore mai târziu, la ora 13.00, un bărbat de 75 ani, din Constanţa, a fost apelat prin telefon de către un bărbat necunoscut, ce s-a recomandat a fi poliţist, care i-a spus că ginerele şi fiica sa au comis un accident rutier, cerându-i suma de 7.000 euro. Bătrânul a retras din bancă suma de 10.000 lei, pe care i-a dat unui bărbat, în faţa respectivei bănci.
 
Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, poliţiştii precizează încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani, iar doar instanţa de judecată este competentă pentru a hotărî şi dispune într-o astfel de situaţie.
 
Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască este faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală, iar doar instanţa de judecată poate dispune în urma unui proces penal.
 
Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere” prin darea de bani unor persoane, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.
 
Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii