Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meteorologii anunţă un weekend cu temperaturi de primăvară - Vezi prognoza meteo pe trei zile

ro

05 Nov, 2010 22:31 1619 Marime text

Temperaturi de miez de primavară atât în weekend, cât şi în primele zile ale săptămânii viitoare. Regimul termic este generos: maximele diurne se menţin cu circa 8-10 grade mai mari decât în mod normal în ultima lună de toamnă, chiar 22-24 de grade în sudul ţării. Cât despre precipitaţii, cad câţiva stropi în nordul extrem în weekend, luni plouă local în sudul ţării, iar marţi în vest, însă nu sunt cantităţi importante.

Sâmbătă este încă o zi frumoasă, însorită şi deosebit de caldă. Maximele temperaturii aerului, cu până la 10 grade mai mari decât în mod normal în această perioada a anului, pornesc de la 14 grade în estul Transilvaniei şi ating 24 de grade în sud-vest, în Lunca Dunării. Ceaţa dimineţii, prezentă la nivel local în zonele joase din vest şi doar pe arii restrânse în rest, ca şi vântul agitat de pe crestele montane înalte, sunt singurele fenomene meteo de luat în seamă pe parcursul zilei.

La Bucureşti vremea este frumoasă, dar dimineaţă este posibil să fie ceaţă. După prânz, mercurul urcă în tremometre până la 20-21 de grade, în loc de 13, cât ar fi normal la această dată. Niciun nor nu se arată pe cer şi vântul adie slab. Nici măcar presiunea atmosferică nu ne supără sâmbătă, pentru că scade uşor de la 760 mm coloană de mercur.

E momentul să vă faceţi bagajele dacă sunteţi iubitori de munte. Sâmbătă va fi cald şi frumos în staţiunile montane, cerul va fi variabil şi vântul nu se simte decât sus, pe creste. E drept, dă şi câte o ploaie, dar slabă, în nordul Carpaţilor Orientali, unde sunt câţiva nori ceva mai denşi, ce vor acoperi când şi când soarele. Maximele însă nu lasă de dorit azi. Continuă să fie cald şi frumos şi mâine. E adevărat, zilele încep cu ceaţă pe văi şi în depresiuni, dar soarele va răzbi peste zi, permiţând mercurului să se dilate în termometre nesperat de mult pentru luna lui brumar.

În vestul, centrul şi nord-vestul ţării este vreme frumoasă sâmbătă, chiar dacă ziua a început cu ceaţă la nivel local în zonele joase de relief. Vântul însă nu se prea agită, iar soarele generos urcă până la prânz mercurul în termometre spre 16 grade la Miercurea Ciuc şi Cluj, 17 la Târgu Mureş şi Sibiu şi 19 grade la Timişoara.

De vremea caldă se bucură şi locuitorii regiunilor sudice. Niciun nor nu umbreşte strălucirea sorelui peste zi, aşa că maximele temperaturii aerului ajung la valori de 22 de grade la Craiova, Târgovişte şi Piteşti şi 24 la Drobeta Turnu Severin.

Zi însorită şi în Dobrogea, vânt slab până la moderat, vreme caldă şi frumoasă, cu 18 grade la Constanţa şi 19 la Tulcea. Peste nordul Moldovei trec câţiva nori inofensivi, dar în centrul şi sudul regiunii soarele este la el acasă. Nici vântul nu se agită semnificativ, iar gradele din termometre se adună cu spor. 19 la numar de la Botoşani până la Galaţi, chiar 20 spre dealuri, la Piatra Neamţ, Bacău şi Focşani.

Duminică va fi cald şi frumos întreaga zi în toată ţara. Abia spre seară în vest se adună mai mulţi nori, însă ploile nu îşi fac apariţia decât după căderea nopţii. După ce se risipeşte ceaţa prezentă la nivel local în zori, temperatura aerului urcă în voie până la 15 grade în depresiuni şi se fac chiar 22 de grade la Drobeta Turnu Severin. Vântul încă nu se intensifică la şes, dar pe creste are mai multă putere.

Şi în Capitală va fi frumos şi deosebit de cald, maxima este de 19-20 de grade, în condiţii de cer variabil şi vânt slab.

Luni vremea schimbă foaia în sudul şi sud-vestul ţării. Apar norii şi ploile aici, dar în rest soarele este încă prezent şi doar pe arii restrânse cad câţiva stropi. Vântul capătă şi el mai multă vigoare şi în celelalte regiuni, dar cu precădere în vest şi sud-est. La scara întregii ţări temperaturile rămân extrem de generoase. Pornesc de la 15 grade la Suceava şi ating chiar 22 la Călăraşi.

La Bucureşti, luni, soarele este umbrit de câţiva nori din care foarte probabil plouă, însă puţin şi slab. Vântul devine şi el moderat, astfel încât maxima pierde 2-3 grade faţă de zilele de weekend. La amiază termometrele indică cel mult 17-18 grade. Oricum, pentru data din calendar tot caldă rămâne vremea.

Sursa: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii