Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:05 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meteo Până pe 22 octombrie, în Dobrogea temperatura aerului va scădea

ro

10 Oct, 2012 22:02 1260 Marime text

 Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 9 octombrie - 22 octombrie, în fiecare regiune a ţării.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Regimul termic va avea uşoare variaţii în intervalul 9 - 17 octombrie, prezentând totuşi o tendinţă generală de creştere, de la valori medii de 18 grade ale maximelor şi 9 grade ale minimelor în prima zi, până la 23 de grade la maximele diurne şi circa 13 grade la minimele nocturne. Apoi, temperatura aerului va scădea constant de la o zi la alta, atingând pe 22 octombrie valori medii similare celor din prima zi a intervalului de prognoză.

Probabilitatea de precipitaţii se va menţine redusă pe tot parcursul perioadei de prognoză, exceptând zilele de 13 şi 14 octombrie, când şansele de ploaie cresc.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii