Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul tineretului liberal din Constanța pentru studenți

ro

03 Oct, 2016 16:13 2137 Marime text
După cum am anunţat, astăzi, în Piața Ovidiu din Constanța, universitățile publice din municipiu au dat startul unui nou an universitar.

La festivitatea de deschidere, alături de studenți și profesori, au fost prezenți vicepreședintele TNL Maria Gabriela Horga, lector la Universitatea Ovidius, președintele Organizației municipale TNL Constanța, consilierul local Cristina Văsii,  președintele Filialei TNL Constanța, consilierul județean Bogdan Bola, consilierii locali Victor Constantin și Costin Avătavului, președintele Clubului Studențesc Liberal Constanța Anamaria Drăguțel, precum și Andreea Bugescu, Ionuț Enescu și Cristian Decu, reprezentanți ai CSL Constanța.

Tinerii liberali se arată îngrijorați de inadecvarea pregătirii profesionale cu piața muncii și de dificultățile pe care le întâmpină absolvenții după terminarea studiilor.

„În România, tinerilor le este din ce în ce mai greu să își găsească un loc de muncă conform specializării lor. În prezent, 5% dintre șomerii României sunt absolvenți de studii superioare și din păcate această cifră este în creștere de la an la an. Pentru a stopa acest fenomen și pentru a încuraja angajatorii să dea o șansă noii generații, avem nevoie în primul rând de o corelare a sistemului educațional cu ofertele pe piața muncii și de măsuri economice liberale cum sunt scăderea fiscalității pe muncă sau adoptarea de facilități pentru firmele care angajează tineri debutanți”, se arată într-un comunicat remis ZIUA de Constanţa.

Vicepreședintele TNL Maria Gabriela Horga subliniază faptul că educația este un vector de dezvoltare social – economică.

 

„Statisticile ne spun că pentru fiecare an de studii absolvit, tinerii își cresc veniturile salariale cu 8-9% și își reduc riscul de șomaj cu 8%. De aceea, mi se pare foarte important ca cei care se gândesc să abandoneze facultatea sau care nu își dau licența să înțeleagă că lipsa unei cariere este o vulnerabilitate”, susține vicepreședintele TNL. 



Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii