Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul lui Klaus Iohannis în urma decesului lui Shimon Peres

ro

28 Sep, 2016 11:09 1809 Marime text
Președintele României, Klaus Iohannis, i-a transmis președintelui Statului Israel, Reuven Rivlin, un mesaj de condoleanțe, în urma trecerii în nefiinţă a Preşedintelui Shimon Peres.

„Shimon Peres va rămâne în amintirea noastră şi a întregii umanităţi ca una dintre personalitățile lumii pentru care nu există comparații, un lider cu adevărat vizionar, prin întreaga sa activitate politică de Prim-ministru și Președinte al Israelului, părinte fondator al statului Israel, luptător neobosit pentru o soluţie durabilă în Procesul de Pace din Orientul Mijlociu şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace. A fost un adevărat om de stat, pentru care pacea a reprezentat mereu o cale de urmat, cu o profundă încredere în umanitate şi progres. În România, ne vom aminti mereu de prietenia sa sinceră şi profundă faţă de poporul român, Shimon Peres fiind primul președinte israelian care a vizitat țara noastră în anul 2010”, se arată în mesajul Președintelui României. 

Președintele Klaus Iohannis va participa vineri, la funeraliile fostului Președinte al Statului Israel, Shimon Peres, se arată pe site-ul Administrației Prezidențiale. 

De asemenea, și președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat că va participa la funeraliile naționale ale lui Shimon Peres, care vor avea loc în Israel.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii