Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajele românilor sunt incredibile! Oamenii vor să ajute poporul francez

ro

15 Jul, 2016 12:42 2025 Marime text
Întreg mapamondul este șocat în urma atentatelor de aseară, de la Nisa. Liderii marilor guverne, președinții de țări și oamenii simpli au comentat evenimentele tragice din Franța. Și pe pagina de facebook a Ambasadei Franței românii au transmis condoleanțe, au așternut cuvinte impresionante și au vrut să transmită francezilor suportul lor moral.  Românii amintesc semenilor lor că și francezii au fost alături de noi când a avut loc tragedia de la Colectiv și ar fi bine să facem și noi același lucru.
 

”O furtună a diavolului s-a abătut din nou asupra Franţei, Franţa care a semănat binele în toată lumea de când există ea. Condoleanţe eterne pentru cei ucişi fără milă! Dumnezeu să ne ajute la toţi! E durerea noastră a tuturor celor care iubim viaţă, creaţia bunului Dumnezeu! Să ne dăm mâna împotriva crimei organizate şi neorganizate! Să fim fraţi întru asigurarea vieţii liniştite! Ofensivă fiarelor, a duşmanilor oamenilor iată că tot continuă. trebuie că toţi oamenii de bine să ne unim, nu-şi mai au loc separararile, trebuie anihilate forţele răului,ale celor care ucid fără milă din dorinţa de a semăna panică, de a izola ţările. Fraţi francezi, vă iubesc şi sunt alături de voi!”

 

”Condoleanţe celor morţi într-un atentat criminal făcut asupra Franţei”

 

”Alături de poporul francez!”

”În urmă atentatelor din Paris este nevoie de donare de sânge. Centrul din Bucureşti va fi deschis de astăzi şi pentru românii care vor să doneze sânge pentru răniţii din Paris. Au fost alături de noi # Colectiv, haideţi să fim şi noi alături de ei. Peste 140 de morţi şi sute de răniţi. În urmă atentatelor de a seară locuitorii Parisului sunt sfătuiţi să nu iasă din case. În Franţa este decretată starea de de urgenţă. Şi la Ambasada Franţei din Bucureşti a fost mărit dispozitivul de securitate. Franţa a închis graniţele”.

 

”Îmi pare nespus de rău pt ce să întâmplat zi noapte, în Franţa, dar era de aşteptat, având în vedere câte sute de emigranţi au intrat în Europa....Europa ar trebui să se unească şi să spun stop migraţiei...altfel printre zecile de mii e imposibil să nu fie şi terorişti...Gândiți-va câţi încă mai sunt acum în europa şi poate în acest moment plănuiesc un alt atentat asupra altui stat european...Ne pare rău şi multumin din suflet că aţi fost alături de noi la colectiv (incendiul) ....şi pt toate guvernele europei încercaţi să preveniţi ,pt că deageaba au murit atacatori dacă au luate cu ei sute de vieţi nevinovate...”

”Vive la France!”

 

”Ar trebui să-i primească cei de la ONU (adică americanii - SUA) că tot au comentat că Europa e nedreaptă cu ei (imigranţii). Felicitări, Ungariei şi domnului Orban care au luat atitudine în faţă valului acesta de "multiculturalism"! Ungaria e a ungurilor nu a imigranţilor şi a mai spus că statul maghiar trebuie să sprijine cetăţenii ci nu imigranţii din ţările arabe. Simplu. Ar trebui să avem şi noi în ţară politicieni cu tărie şi caracter. Ar trebui un om precum Puţin să conducă România, adică un om puternic, care nu ezită să spună cu adevărat ce crede/ce gândeşte. Nu imigrantiilor arabi în România! În valul acesta de imigranţi din ţările arabe şi din Africa pot veni şi terorişti. Nimeni nu ştie cine sunt, câţi sunt şi cu ce intenţii sunt aici. Ce o să facă aici ? Cum o să supravieţuiască? Unde vor munci? Şomajul în UE este la o cota ridicată, mai ales în rândul tinerilor şi în ţări precum Italia, Spania, Grecia, România,Polonia etc. Cum vor trăi aceşti imigranţi ? În centrele pentru imigranţi? De unde şi de cine sunt finanţate aceste centre? Răspuns: de cei care plătesc taxe şi impozite, care merg zilnic la muncă, de către companii etc. Banii ar trebui folosiţi pentru cetăţenii României. Sărăcia este la cote alarmante în anumite regiuni. Copii nu au niciiun viitor fără şcoală. Oamenii cumpără alcool sanitar şi alte medicamente în spitalele româneşti. România trebuie să-şi ajute cetăţenii ci nu imigranţii. Nimeni văd că nu şi-a pus problema. Mass-media nu prezintă adevărul ci prezintă totul că o drama numai pentru a impresiona şi manipula oamenii! Nu le mai luaţi apărarea! Refugiaţii vor primi în România peste 1200 lei în timp ce un om care munceşte zi de zi.. timp de o luna ia 1050 lei brut! Cine e discriminat?! Cum poate trăi un om cu banii aia?! Dacă aş prinde-o pe Merkel în faţă mea nu ştiu ce aş face.. O cretină şi o nemernică este Merkel! Aş vrea să-i văd pe cei care făceau propagandă islamiştilor.. Toată mass-media era pro refugiaţi, arătau imagini dramatice cu săracii refugiaţi. ONG-urile şi ţările din Europa de Vest şi SUA spuneau că noi, cei din România, Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia suntem rasişti, xenofobi, extremişti! Pe bune?! Luaţi-i la voi acasă pe răspunderea voastră pe "refugiaţi'!”

 

”Condoleanţe eterne Franţei şi poporului sau,Dumnezeu să ne ajute la toţi!”

”Condoleanţe poporului francez. Curaj şi înţelepciune!”

”Este groaznic ce se întîmplă...Compasiune şi sincere condoleanţe poporului francez…”

”O mare dramă care nu priveşte doar Franţa, ci întreagă lume civilizată în care democraţia este la ea acasă cu bune şi cu rele. Condoleanţe familiilor îndoliate şi însănătoşire grabnică celor răniţi în atentat.”

 
Ce se știe deocamdată
 
Cel puțin 84 de persoane au fost ucise azi noapte pe Promenada Englezilor din orașul Nisa, din sud-estul Franței, de un camion care a intrat în mulțimea adunată pentru a urmări focul de artificii cu ocazia Zilei Naționale. Președintele francez Francois Hollande a susținut că este vorba despre ”un atac terorist”. Agenția France Presse sintetizează ceea ce se cunoaște până acum despre acest atentat.
 
”Către ora locală 23:00 (21:00 GMT), mulțimea era comasată pe Promenada Englezilor, loc turistic din Nisa, pentru festivitățile tradiționale de 14 iulie, Ziua Națională a Franței. Focul de artificii tocmai se încheiase când un camion alb a intrat în mulțime. El a lovit, pe o distanță de aproape doi kilometri, persoanele care se aflau în calea sa”, relatează AFP.
 

''S-au tras focuri de armă și șoferul a fost lichidat'', a declarat Sébastien Humbert, subprefectul departamentului Alpes-Maritimes (sud-estul Franței), în care se află orașul Nisa.

 
Un perimetru de securitate a fost stabilit imediat în apropierea Promenadei Englezilor.
 
Astăzi, în jurul orei locale 01:00 (joi, ora 23:00 GMT), Poliția tehnică a procedat la primele investigații cu privire la camionul alb, imobilizat în fața Palatului Mediteranei, un luxos complex hotelier. Pneurile erau sparte, iar ușa pasagerului din dreapta șoferului ciuruită de gloanțe.
 
Bilanțul atacului ajunsese vineri dimineață la 84 de morți, printre care copii, și zeci de răniți, 18 fiind în stare critică, conform unui bilanț oficial.
 
Un plan de urgență a fost activat la nivelul spitalului din Nisa pentru a putea primi răniți.
 
Acte de identitate pe numele unui franco-tunisian, în vârstă de 31 de ani și domiciliat la Nisa, au fost găsite în camion, dar nu se știe dacă ele aparțin autorului atacului. Potrivit unei surse polițienești, numele bărbatului care figura pe documente este singurul cunoscut pentru fapte de drept comun. În interiorul camionului au fost găsite și arme. La mai puțin de o oră de la producerea faptelor, autoritățile locale au evocat un atentat, cerând localnicilor să rămână în case.
 
”Pista unui atac terorist este privilegiată”, a afirmat o sursă apropiată anchetei. În jurul orei 01:30 (joi, ora 23:30 GMT), secția antiteroristă a Parchetului din Paris a declanșat ancheta din oficiu. La ora locală 03:00 (ora 01:00 GMT), nu era cunoscută nicio revendicare a atacului.
 
Modalitatea de comitere a acestui atac și data simbolică aleasă amintesc de Al-Qaida și gruparea Stat Islamic.
 
Într-un mesaj audio difuzat în 2014, purtătorul de cuvânt a grupării Stat Islamic, Abu Mohammed Al-Adnani, îi încuraja pe cei pe care îi numea ”soldați ai califatului” să utilizeze orice armă disponibilă. Într-un astfel de mod a procedat jihadistul Larossi Aballa, care a asasinat cu un cuțit, pe 13 iunie, un polițist și pe soția acestuia în locuința lor din regiunea pariziană.
 

„În numele tuturor americanilor, transmit sincerele noastre condoleanţe prietenilor şi familiilor celor ucişi şi îmi exprim speranţa că cei răniţi se vor recupera repede.” a declarat secretarul de stat John Kerry cu privire la atacul de la Nisa, din Franţa.


Citește și Atac de Ziua Naţională a Franţei! Un camion a intrat în mulţimea care aştepta focul de artificii
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii