Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesaj dur din partea Statelor Unite ale Americii pentru Parlamentul României din cauza Legilor Justiției

ro

27 Nov, 2017 22:43 1602 Marime text
Printr-o declarație postată pe site-ul AMbasadei Sua la București, Departamentul de Stat al SUA și-a exprimat îngrijorarea faţă de faptul că Parlamentul României ia în calcul o legislaţie care ar putea submina lupta anticorupţie şi ar putea afecta independenţa sistemului judiciar. Prin același document se cere respingerea propunerilor care slăbesc statul de drept. 
 

"Statele Unite observă cu îngrijorare că Parlamentul României are în vedere o legislație care ar putea submina lupta împotriva corupției şi ar putea slăbi independenţa sistemului judiciar din România. Această legislație, propusă inițial de Ministerul Justiției, amenință progresul pe care România la făcut în ultimii ani de a construi instituții judiciare puternice, protejate de intervenția politică.", se arată într-o declaraţie de presă intitulată "România - propuneri care afectează independenţa sistemului judiciar", aparţinând lui Heather Nauert, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat postată pe site-ul Ambasadei SUA la București.

 

"Îndemnăm Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept şi pun în pericol lupta împotriva corupţiei", se arată în finalul declaraţiei.

Sursa foto: US Embassy
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii