Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:10 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesaj al preşedintelui la comemorarea Sfinţilor Brâncoveni

ro

16 Aug, 2014 16:06 1612 Marime text
Preşedintele Traian Băsescu a transmis, azi, un mesaj cu prilejul comemorării a 300 de ani de la martiriul Sfinţilor Brâncoveni, arătând că destinul brâncovenilor dovedeşte forţa cu care un om a fost capabil să schimbe în bine destinul ţării sale, chiar cu preţul jertfei.
 
”Doresc să adresez salutul meu călduros cu prilejul comemorării de astăzi, comemorare plină de semnificaţii deosebite pentru istoria şi spiritualitatea românească: tricentenarul martiriului Sfinţilor Brâncoveni. Sărbătoarea aceasta are loc, nu întâmplător, într-un timp şi într-un loc de care viaţa martirilor Brâncoveni este profund legată”, arată preşedintele în mesajul dat publicităţii de Administraţia prezidenţială, citat de Mediafax.
 
Traian Băsescu aminteşte că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2014 drept ”Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni” în Patriarhia Română, iar Biserica ”Sfântul Gheorghe - Nou” adăposteşte trupul voievodului martir Constantin Brâncoveanu adus în ţară de către soţia sa, doamna Maria, pentru a fi înmormântat în frumoasa ctitorie pe care voievodul a ridicat-o în capitala ţării.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii