Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:50 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MENCȘ a reglementat autorizarea provizorie a școlilor doctorale pentru anul universitar 2016-2017

ro

30 Sep, 2016 14:11 2152 Marime text
Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Mircea Dumitru, a aprobat ordinul care stabilește cadrul legal pentru înmatricularea de noi studenți doctoranzi în anul universitar 2016 – 2017, informează Agerpres.
 
Potrivit unui comunicat de presă al MENCȘ, documentul autorizează provizoriu, pentru anul universitar 2016 — 2017, școlile doctorale care funcționează în cadrul instituțiilor de învățământ superior (incluse în anexa ordinului), urmând ca metodologia de autorizare provizorie, acreditare și evaluare periodică a școlilor doctorale, pe domenii, să fie aprobată prin HG, în conformitate cu prevederile Legii nr. 87/2006 privind asigurarea calității în educație.
 
MENCȘ precizează că, potrivit reglementărilor legislative în vigoare, fiecare școală doctorală este evaluată individual, pentru fiecare domeniu în parte.
 
Totodată, evaluarea școlii doctorale se face pe baza performanței și a capacității instituționale a fiecărei instituții organizatoare de studii de doctorat din care face parte școala doctorală, mai scrie sursa citată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii