Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Memoria ZIUA de Constanța Un an de la moartea unui milionar constănțean de Top 500 Forbes. Supranumit regele plajelor

ro

08 Apr, 2016 09:03 3759 Marime text
Victor Băldescu, campion naţional la viteză în coastă şi cunoscut pilot în Campionatul Naţional de Raliuri, a murit, anul trecut în noaptea de 8/9 aprilie, în urma unui accident vascular cerebral.
 
Băldescu, avea 63 de ani, și cu câteva zile înainte suferise o intervenție chirurgicală, asociată unor probleme de circulaţie sangvină.
 
Băldescu a fost campion naţional la viteză în coastă, în 2006, şi cunoscut pilot din Campionatul Naţional de Raliuri dar a concurat şi în 2014 în Campionatul Naţional de Raliuri, încheind pe locul 2 la clasa 11.
În anul 2011, Victor Băldescu avea o avere estimată la 7-8 milioane euro, el figurând în topul Forbes 500 miliardari.
Locuia în Constanţa şi era unul dintre cei mai mari administratori de plaje din România.
Potrivit RegistruluI Comerţului, Victor Băldescu era asociat în AVIA INSURANCE CO SA, firmă aflată în dizolvare, AUTO SOLUTION SRL, în funcţiune, ambele din Bucureşti, Dorna Estival SA, din Neptun, în funcţiune, Freedom Star Industrial SA din Constanţa, radiată, Informatii Motor Media Publishing SRL, din Bucureşti, radiată, Prefacomin SA din Argeş, în funcţiune, Pretorian Systems SRL, tot din Argeş, cu întrerupere temporară de activitate, R.C. COLA BOTTLING RO-SA SRL din Bucureşti, în funcţiune şi în Romned Port Operator SA din Constanţa, în funcţiune.
 
Totodată, Victor Băldescu figura ca administrator al firmelor DORNA ESTIVAL SA, PREFACOMIN SA, PRETORIAN SYSTEMS SRL, R.C. COLA BOTTLING RO-SA SRL, ROMNED PORT OPERATOR SA, ROMNED SA, SEAMANS PUB SRL, VICNEL SRL şi VICTOR WEEK-END EXPRES SRL.
UPDATE 1
 
Potrivit Forbes.ro, în 2011, omul de afaceri constănţean Victor Alexandru Băldescu era unul dintre cei mai mari administratori de plaje din România. El controla prin intermediul companiei Romned Port Operator circa 195.000 mp de plajă în mai multe staţiuni de pe litoralul românesc.
Omul de afaceri deţinea numeroase terenuri, dar şi mai vile la Neptun şi era, totodată, acţionar la societatea SIRA care administrează fondul de acţiuni Omnivest.
Conform unei hotărâri a adunării generale de la Romned Port Operator din 1 martie publicată în Monitorul Oficial din 28 martie anul acesta, Băldescu Victor Alexandru figurează și în prezent ca acționar cu 47,16% din acțiuni, alături de Sorin Constantin Greavu (51.31 %) și alți acționari cu un total de 1,52 % din acțiuni. 
Sursa foto:Forbes.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii